Opțiuni tatunashvili

1. Bazele antreprenoriatului. Curs UCLA

Directorul Danske Bank, care a spălat banii lui Putin şi ai serviciilo Procesul implică, în opțiuni tatunashvili, referiri la două cazuri cele mai celebre din cele două regiuni ocupate, cel al cetăţenului Georgian Gigi Otkhozoria, ucis de către aşa numiţii grăniceri abhazi în controlul frontierei fiind preluat de către FSB prin acord între regiunea recunoscută ca stat independent, în mod unilateral, de către Rusia şi Moscova şi cel al cetăţeanului georgian Archil Tatunashvili, mort la Tskhinvali în februariedupă ce a fost torturat.

Familiile celor doi ucişi şi cele ale unor alţi cetăţeni georgieni reţinuţi şi răpiţi în regiunile separatiste au deschis propriile procese la CEDO. Georgia a cerut Curţii Europene a Drepturilor Omului să stabilească violarea de către Rusia a Convenţiei Europene pentru protecţia Drepturilor Omului şi principalelor libertăţi civile, cu referire respectiv ale articolelor 14 - interzicerea discriminării şi Articolul 18 opțiuni tatunashvili abţinerea de la restrângerea drepturilor cetăţenilor.

opțiuni tatunashvili

Acest proces este al treilea al statului georgian împotriva Rusiei pe temele ocupaţiei din Abhazia şi Osetia de Sud. Primul viza deportările în masă ale georgienilor din Rusia, acolo unde Curtea a dat dreptate părţii georgiene, iar al doilea vizează drepturile cetăţenilor încălcate în cadrul războiului din augustşi este suspendat în lipsa unor date obligatorii în proces — cerute de Curte, nedepuse de partea rusă, care dă vina pe autorităţile separatiste, ce nu pot fi recunoscute parte.

Este vorba despre un gest ce imită legea americană Magnitsky şi lista aferentă de persoane implicate în uciderea în Rusia a avocatului care Ancheta frauda fiscală opțiuni tatunashvili milioane de dolari a unor oficiali ruşi. Lista, adoptată în martiea vizat un opțiuni tatunashvili de persoane care au comis acte de agresiune împotriva cetăţenilor georgieni şi atacuri împotriva statului georgian începând cu momentul separatismului osetin şi abhaz orchestrat de către URSS, ulterior Federaţia Rusă începând cuîn perspectiva independenţei Georgiei.

opțiuni tatunashvili

Premierul georgian, Mamuka Bakhtadze, a susţinut că lista nu e finală şi închisă, ci alte persoane se vor regăsi pe listă pe măsură ce agenţiile de aplicare a legii continua investigaţiile şi găsesc vinovaţii. Cât despre cele două cazuri individuale extrem de vizibile şi mediatizate, întâmplate în şideci la 8 şi 10 ani după război, Archil Tatunashvili a murit la 23 februarie în clădirea KGB-ului din Osetia de Sud în condiţii neclare torturăiar Giga Otkhozoria a fost împuşcat în 19 mai de aşa numit grănicer abhaz la linia de contact din Abhazia.

opțiuni tatunashvili

Georgia va lua măsuri la nivel naţional şi internaţional faţă de cei 33 aflaţi pe lista de sancţiuni şi a altora ce vor fi adăugaţi, asta în timp ce Curtea districtului Zugdidi l-a condamnat în absenţă pe grănicerul Rashid Kandzhi-Ogly la 12 ani de închisoare pentru uciderea lui Gigi Otkhozoria în satul Khurcha. Potrivit investigaţiilor şi datelor din procesul desfăşurat pe opțiuni tatunashvili georgian aflat sub controlul autorităţilor legitime, Otkhozoria nu era departe de punctul de trecere unde a fost împuşcat, acesta fiind o facilitate ilegală, iar omul s-a revoltat că nu era lăsat să intre în Abhazia.

Se pare că a avut o reacţie faţă de abhazi, care nu i-au dat drumul pentru că opțiuni tatunashvili ar fi prezentat actele necesare. Grănicerul a armat şi a tras direct, ucigându-l.

opțiuni tatunashvili

De altfel, pretinsul Procuror General al Abhaziei a anunţat că a declanşat şi el o investigaţie după omucidere şi că respectivul grănicer s-ar afla în arest la domiciliu pe perioada desfăşurării anchetei, o invenţie juridică pentru un caz de crimă, când presupusul făptaş nu e încarcerat în penitenciar. Cu Tatunashvili se mai aflau alţi doi cetăţeni georgieni, care au opțiuni tatunashvili eliberaţi, dar cărora li s-a interzis să revină pe teritoriul controlat de autorităţile legitime pentru a nu fi implicaţi în proces.

Oricât de mică este consolarea pentru familii, la nivel simbolic, Georgia demonstrează că face totul pentru a-şi apăra cetăţenii şi a opțiuni tatunashvili teritoriul ocupat.