Criptomonedă - Wikipedia

Piețele criptomonede. Piața de criptomonede ar putea căpăta noi valențe, pe fondul pandemiei de COVID-19

Piața de piețele criptomonede ar putea căpăta noi valențe, pe fondul pandemiei de COVID Criptomonedele continuă să atragă atenția investitorilor, antreprenorilor, autorităților de reglementare și publicului larg, cu toate că există voci care susțin că piața de criptomonede este o bulă fără nicio valoare fundamentală, mai ales că, momentan, nu există prea multe reglementări în acest sens, cel puțin în România. Așadar, odată cu apariția Bitcoin, prima monedă virtuală pusă la dispoziția publicului larg și cea mai valoroasă de pe piață, criptomonedele au căpătat noi valențe și au atras tot mai mulți adepți.

Criptomonedă

Însă, întrebarea cheie rămâne: vor înlocui aceste monede virtuale banii clasici și vor deveni la fel de omniprezente ca euro piețele criptomonede dolarii într-o zi? Pe măsură ce proiectele devin tot mai performante va crește și adopția.

  1. Cum poți câștiga bani de pe un computer
  2. Fii pregătit să îți pierzi toți banii, scrie CNBC.
  3. Unde puteți face cu adevărat bani
  4. Proof-of-work[ modificare modificare sursă ] Criptomonedele folosesc protocoale proof-of-work pe bază de algoritmi de hashing.

Bitcoin a apărut ca o alternativă la sistemul bancar tradițional, în mijlocul uneia dintre cele mai grave crize financiare din ultimele decenii. Însă, criptomonedele vin ca o completare și au scopul de a revoluţiona sistemul piețele criptomonede remitenţe clasic, nu de a-l înlocui.

piețele criptomonede

Potrivit unei analize realizată de Jim Reid, analist în cadrul Deutsche Bank, cererea de monede alternative va crește în mod constant până înmonedele digitale înlocuind în cele din urmă numerarul — teorie ce pare să fie confirmată în lumina ultimelor evenimente la nivel global. Jack Ma și-a făcut, în trecut, cunoscută dorinţa de a înfiinţa o societate fără numerar, bazată pe criptomonede și tehnologia blockchain.

Piața de criptomonede ar putea căpăta noi valențe, pe fondul pandemiei de COVID-19

Însă, lipsa reglementărilor pentru această piață au dus la preocupări majore în rândul autorităților, iar în multe țări piețele criptomonede monedelor virtuale a fost complet interzisă, cu toate că ar putea reprezenta un potențial uriaș pentru economiile globale.

Pentru economiile emergente din ţările în curs de dezvoltare, avantajul principal al utilizării criptomonedelor ar fi posibilitatea de transfer între populaţia fără conturi bancare. Spre exemplu, Japonia este cunoscută ca având unele dintre cele mai progresive reglementări ale criptomonedelor din lume.

Suedia, Italia, Franţa, Malta și Liechtenstein sunt, de asemenea, state care văd oportunităţi de creștere în Bitcoin și Blockchain. Cu toate că Banca Centrală Europeană susține că criptomonedele pot fi o alternativă pentru piețele criptomonede, iar în America, JP Morgan, unul dintre giganții financiari care în trecut a manifestat o politică anticripto, și-a reactualizat poziția și politica și recent a deschis conturi pentru două exchangeuri mari de cripto, la nivel național, nu există reglementări pentru piața de criptomonede.

De precizat este că, Banca Centrală Europeană evaluează în prezent costurile și beneficiile creării propriei monede digitale a băncii centrale central bank digital currency.

piețele criptomonede

Din păcate, băncile din România evită deschiderea de conturi firmelor care deţin platforme de tranzacţionare cu monede virtuale, cel mai probabil din lipsa unui cadru legal. Atât băncile, cât și companiile cripto așteaptă, transpunerea în legislaţia românească a Directivelor UE și reglementarea pieţei cripto.

Cea de-a 5-a Directivă a Parlamentului European a determinat Guvernul României să emită, în luna aprilie a acestui an, un Proiect de Piețele criptomonede de Urgență privind modificarea și completarea Legii nr. În plus, deși criptomonedele prezintă avantaje precum transparența, securitatea tranzacţiilor, decontarea rapidă a plăţilor și costul mic de procesare, băncile din România se arată reticente față de această piață.

În contextul creșterii popularității afacerilor cu criptomonede, ING reamintește clienților săi că tranzacțiile cu criptomonede pot implica riscuri semnificative.

piețele criptomonede

ING Bank urmărește evoluția legislației naționale și, în cazul în care afacerile cu criptomonede vor fi reglementate, ING va fi în măsura să reconsidere abordarea față de acest domeniu. De asemenea și Raiffeisen Bank se arată reticentă în ceea ce privește tranzacționarea cu criptomonede. Eforturile și resursele noastre sunt canalizate pentru a oferi clienților noștri produse tranzacționale pe piața de capital, prin intermediul soluțiilor digitale.

Preocuparea noastră constantă este să punem la dispoziția clienților produse care se potrivesc nevoilor lor reale, piețele criptomonede decurg din activitatea comercială, pentru companii, sau din comportamentul financiar, pentru persoanele fizice. Totodată, ca bancă responsabilă vom oferi mereu clienților noștri produse în care credem și pentru care avem un înalt nivel de expertiză.

Pe de altă parte, un alt avantaj este posibilitatea de creștere a valorii criptomonedelor, dat fiind factorul rarităţii. Bitcoin a fost creat ca o resursă limitată, numărul maxim de unităţi disponibile fiind stabilit de la început: 21 de milioane BTC.

Deși sumele sunt impresionante, nu se compară cu profitabilitatea BTC: 9. Pentru a fi folosite la o scală și mai robot de tranzacționare de știri, activele digitale trebuie să obţină legitimitate în faţa autorităţilor de reglementare, iar piețele criptomonede mai multe dintre piețele criptomonede membre din Uniunea Europeană dispun deja de legislație specifică în domeniu, care reglementează monedele virtuale.

Pe de altă parte antreprenorii care vin cu proiecte în piață știu că publicul este mai educat și fac eforturi ca proiectele să fie de calitate.

Newsletter monede virtuale: Volatilitatea revine pe piețele de criptomonede

Pandemia de COVID a afectat toate sectoarele de activitate, iar piața de criptomonede nu face excepție de la regulă, care a piețele criptomonede în declin la începutul lunii martie — de la un vârf de mld usd marketcapul ajungând chiar la mld la jumătatea lunii martie. Studii efectuate recent arată că încrederea în Bitcoin crește in pofida bancilor dar și a clasicelor investiții la bursă.

De asemenea, scăderea cursului a reprezentat o oportunitate pentru investiţii și a condus, la nivel global, la creșterea volumului de tranzacţionare. Piețele criptomonede rarităţii va determina și aprecierea preţului Bitcoin, potrivit analiștilor care se bazează pe performanţele sale istorice.

Un alt factor care poate conduce la o mai mare creștere a pieţei cripto este expirarea contractelor futures, în ultima vineri a fiecărei luni.

Analiștii vorbesc despre o posibilă corecţie a pieţei, de o scădere pe termen scurt, însă tendinţa pe termen mediu-lung este de creștere. Criza cauzată de pandemia coronavirusului a atras mulţi investitori din pieţele clasice în piaţa criptomonedelor.

  • Criptomonedă - Wikipedia
  • Newsletter monede virtuale: Volatilitatea revine pe piețele de criptomonede | XTB
  • Cel mai mare activ digital după capitalizarea de piață, Bitcoin, a pierdut o pondere semnificativă a dominanței pieței în ultimele săptămâni.
  • Câștiguri ușoare și accesibile
  • Informații despre blockchain bitcoin sv
  • Piața de criptomonede ar putea căpăta noi valențe, pe fondul pandemiei de COVID - zondron.ro

Mai mult decât atât, contextul actual subliniază importanţa digitalizării și inclusiv autorităţile încurajează populaţia să se orienteze către mijloacele de plată online. Marius Morra susține că sunt trei factori importanți care pot conduce la creșterea pieței de criptomonede: informarea, educația potențialilor investitori și regularizarea.

Întrebarea cu adevărat arzătoare este acum dacă România va putea să se adapteze la această nouă realitate economică suficient de repede și să devină o adevărată Cripto-Națiune: o națiune în care criptomonedele sunt îmbrățișate, reglementate în mod clar și correct.

Metode de a face bani din Criptomonede(BITCOIN VS ETHEREUM). eToro

A deveni o cripto-națiune contează, pentru că, dacă țara noastră nu concurează pentru valoarea și bogăția care va fi generată și dacă nu promovează și valorifică acest lucru, va cădea în urma altora care o fac.

Unele țări mai mici precum Estonia și Lituania au înțeles această posibilitate și acționează în consecință.